Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Varnar Foer Djur Pa Vaegen Pa E4

Varnar för djur på vägen på E4

Polisen varnar för att det finns mycket djur på vägarna i länet just nu.

Var extra uppmärksam när du kör, speciellt vid gryning och skymning.

Polisen i Västernorrland varnar för att det är mycket djur på vägarna i länet just nu. Det gäller framför allt älg, rådjur och vildsvin.

– Vi har haft flera viltolyckor den senaste tiden och det är viktigt att vara extra uppmärksam när man kör, säger polisens presstalesperson Åsa Mjörndal.

Polisen uppmanar bilister att vara extra försiktiga vid gryning och skymning, då djuren är mest aktiva. Det är också viktigt att hålla hastigheten och vara beredd på att bromsa om ett djur plötsligt dyker upp på vägen.

Om du ser ett djur på vägen bör du sakta ner och vänta tills det har passerat. Kör aldrig på ett djur, även om det är litet. Det kan orsaka allvarliga skador på både djuret och bilen.

Om du råkar ut för en viltolycka ska du ringa polisen på 112. Du ska också anmäla olyckan till ditt försäkringsbolag.

Här är några tips för att undvika viltolyckor:

* Var extra uppmärksam vid gryning och skymning. * Håll hastigheten och var beredd på att bromsa. * Använd helljus när det är mörkt. * Var uppmärksam på vägkantsstolpar och andra ställen där djur kan gömma sig. * Om du ser ett djur på vägen, sakta ner och vänta tills det har passerat. * Kör aldrig på ett djur, även om det är litet.


Comments